Rector Hall Science Building Renovation & Expansion – Colorado Northwestern Community Collage

Rangely, Colorado

The renovation and expansion of this 1960s, single story building brought current academic facility standards to CNCC.  The existing building had irregularly shaped classrooms, poor ventilation, insufficient storage and restrooms, no study or lounge areas, and cramped offices. The renovated and expanded building, remedied all of those shortcomings. The interior space is arranged around the relationship between the Biology and Chemistry Labs, and the Prep and Chemical Storage Rooms that serve both curricula.

Renovation provided a new general classroom, new offices, and new restrooms – now accessible from inside the building.

The expansion includes a 120-seat, tiered lecture hall which can be divided into two 60-seat classrooms with a vertically folding partition wall that retracts into the ceiling when not in use. A new lobby connects the renovated building with the new lecture hall and provides a space for students to relax or study between classes. The final project size including expansion is 11,800 sf.