Maverick Center Expansion & Remodel – Colorado Mesa University

Grand Junction, Colorado

Converting the original 123,200 sf Saunders Field House into the 196,700 sf Maverick Center took two and a half years, with the project staged in three carefully orchestrated phases to allow parts of the building to remain occupied during construc­tion.

Additions include a new 50 meter swim­ming pool; a recre­ation center and human perform­ance lab; class­rooms, labora­tories and an auditorium for the Health Sciences and Kinesiology depart­ments; and an improved basket­ball arena with expanded spectator seating.

Remodeled areas include locker rooms, weight room, climbing wall, running track, and entries.  Out­side, the facility complex added new softball and football practice fields, new dugouts, a press box, and bleachers.

This project was designed in association with Sink Combs Dethlefs. Chamberlin Architects designed the new auditorium, the basement remodel, and the Health Sciences classrooms and laboratories. We also managed the design team during the construction phase.